Noutati

cascada Toplita
Apr01

Ce poți să faci la Banffy – atracțiile zonei

Noutati no responses

Pentru că Stațiunea Bradul este recunoscută ca fiind o destinație turistică pentru iarnă, având pârtia de schi Bradul și Pârtia Magheruș, ne-am gandit să vă dăm câteva motive pentru care merită să ne vizitați și înafara sezonului de iarnă.

1.Cazare la Pensiunea Banffy

Fiind situată într-o zonă de munte, Pensiunea Banffy  este locul perfect pentru o ieșire în aer liber. Aceasta dispune de teren de tenis/fotbal, dar poate fi folosit și pentru alte sporturi, fiind ideal pentru iubitorii de mișcare. Pentru cei care aleg relaxarea și odihna, pensiunea dispune de saună proprie.

peisaj pensiune

 

2. Centrul SPA Banffy , ștrandurile termale Banffy și Urmanczy

Aflat la 200 m de pensiune, Centrul SPA Banffy, este compus din două bazine de înot: unul acoperit în care temperatura apei este de 28 grade și unul descoperit care este folosit pe timp de vară. Pe lângă acestea, vă puteti relaxa la sauna, jacuzzi și puteți face mișcare la sala de fitness din interiorul centrului. Ștrandurile cu apă termală Banffy și Urmanczy, dau o notă modernă prin amenajările existene: plajă pe nisip, plajă pe iarbă, terase, etc.

strandul Banffy

 

3. Cascada din Toplița

Formată din izvoarele termale ale munților din Stațiunea Bradul, această cascadă este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Ținutul Secuiesc, obiectiv pe care nu ar trebui să-l ratați dacă sunteți cazat la Pensiunea Banffy deoarece se află în apropierea acesteia.

cascada Toplita

 

5. Lacul Iezer

Este un lac de munte, populat cu păstrăv, situat la poalele Vârfului Răchitiș, în apropierea oraşului Topliţa, la altitudinea de 1.750 m. Lacul este situat într-o zonă protejată de lege, unde puteți admira plante și animale rare.

Lacul Iezer

 

6. Borsec – capitala apei minerale

Stațiunea balneară Borsec este cunoscută încă din secolul 19, datorită apelor tămăduitoare al celor 15 izvoare minerale. Aici puteți vizita și obiective turistice ale zonei, fiind un orășel mic, cu clădiri vechi, băi termale și peisaje specifice locului.

Stațiunea Borsec

7. Lacul Roșu

Dacă mergeți un pic mai departe de Pensiunea Banffy, dar tot în județul Harghita, puteți vizita obiective turistice importante, cum ar fi Lacul Roșu,  un lac format printr-un baraj natural, având peisaje superbe și numeroase opțiuni de petrecere a timpului liber.

Lacul Roșu

8. Bicaz și Cheile Bicazului

În continuarea Lacului Roșu, urmează Cheile Bicazului, care se întind pe o distanță de 6 km, legând județele Harghita și Neamț. Aici puteți vedea peisaje superbe în mijlocul munților.

Bicaz

Surse:

http://www.salvamontharghita.ro/salvamont-harghita/ro/trasee-turistice

http://adicalimanigiurgeu.ro/natura-sanatate/